Kutalin Krem Daha Büyük Görüntüle

Kutalin Krem

Yeni

Kutalin Krem, yüzeysel yaralanmalar yanı sıra birinci ve ikinci derece yanıklar ile ben aldırma sonrası güvenle kullanılabilir. Ayrıca, dermabrazyon, kimyasal peeling ve lazer uygulamaları sonrası iyileşmeyi hızlandırarak oluşacak skarı (izi) ve güneşin zararlı ışınlarını engelleyerek iyileşme bölgesinde leke oluşma riskini azaltır.

Daha Fazla Detaylar

229,50 TL

Daha Fazla Bilgi

Güzellik merkezleri tarafından uygulanan peeling; lazer ve lazer epilasyon sonrası güvenle kullanabileceğiniz bir üründür.

 Aynı zamanda plastik cerrahi ve dermatoloji (cildiye) uzmanlarının uyguladığı daha agresif işlemlerden birisi olan dermabrazyon sonrası ve ben tedavi merkezlerinin, ben tedavisinden sonra standart önerdiği üründür.


Bu tür tıbbi işlemler yanı sıra yüzeysel yaralanmalar, yüzeysel yanıklar, küçük cerrahi girişimler, varis yaraları ve yatak yaraları gibi kronik yaraların bakımında yaygın şekilde kullanılmaktadır.


Kutalin Krem içeriği dermatoloji uzmanlarının önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Kutalin Krem İçeriği Hangi Maddelerden Oluşuyor?

  • E vitamini
  • Klorheksidin dlukonat
  • Dexpanthenol
  • Çinko oksit
  • Suncat MTA
  • Hamamelis virjiniana
  • Allantoin
  • Triticum vulgare  

Kutalin Kullanım Yerleri Nelerdir?

  • Tıbbi işlemlerle ve kozmetik uygulamalarıyla oluşan deri hasarları
  • Yüzeysel yaralanmalar
  • Yüzeysel yanıklar ve güneş yanıkları
  • Emzirme dönemi meme başı sorunları
  • Bebeklerde görülen pişikler
  • Yaşa bağlı cilt kuruması ve çatlakları
  • Varis ülserleri
  • Yatalak hastalarda görülen yatak yaraları
  • Ameliyatsız ben tedavi uygulamaları
  • Küçük cerrahi girişimler
  • Dövme işlemi sonrası

Kutalin Krem İçeriğindeki Maddeler ve Etkileri

Provitamin B5 (panthenol)
Deriden emilimini ve buna bağlı olarak etkinliğini arttırmak için vitamin olarak değil ön formu olan provitamin olarak kullanılmıştır.

Klorhexidin
Antimikrobiyal etkilidir. Uygulandığı alanda bakteri virüs ve mantarların iltihap yapmasına engel olur. Bölgesel antisepsi için dünyada en yaygın kullanılan maddedir. Klorheksidin glukonat, hidroklörür, diglukonat gibi farklı tuzları vardır, hepsinde aktif madde aynıdır, deri tarafından en iyi tolere edileni klorheksidin diglokunattır.

Hamamelis Virjiniana (cadı fındığı)
Yara yüzeyindeki protein yapısında değişiklikler yaparak yaranın büzüşerek daha çabuk iyileşmesini sağlar. Yara merhemleri içinde en yaygın kullanılan bitkisel aktiftir. Kutalin Kremdeki oranı optimum düzey olan %5’dir.

Triticum vulgare
Buğday özünden elde edilir. Yaygın kullanılan yara iyileştiricilerdendir. Kronik yaraların bakımında en yaygın kullanılan maddedir. Kronik yaralar dışında meme başı çatlakları, pişik gibi sorunların çözümünde de kullanılır

Çinko oksit
Anti bakteriyel etkilidir. İltihap olmasını engellemek istenilen yüzeysel yanıklar, yüzeysel tıbbi uygulamalar, pişikler gibi deri hasarı olan tüm durumlarda kullanılmaktadır.

Allantoin (karakafes otu)
karakafes otu yanı sıra lotus çiçeği ve aloe verada da bulunan bir maddedir. Nem tutma özelliği ile yaranın çabuk kurumasını engelleyerek oluşacak izi azaltır. Cildin elastikiyetini arttırıcı etkisi vardır.

E vitamini
Kozmetolojik ürünlerde en yaygın kullanılan vitamindir. Antioksidan etkisiyle deri yaşlanmasını geciktirir, derinin elastikiyetini arttırır, güneşin zararlı ışınlarından korunma sağlar.

Suncat MTA (benzer ürün Suncat DE)
İçeriğindeki üç farklı aktiflerle güneşin UVA ve UVB ışınlarının deride yapacağı lekelenmeyi engeller. Günümüzde güneş kremlerinde en yaygın kullanılan üçlü komplekstir. Yaralanmalar sonrası deride kahverengi leke oluşma riskini azaltır.

Kutalin Krem Nasıl Kullanılır

Farklı bir kullanım tarzı önerilmediyse günde 2 veya 3 defa ince bir tabaka halinde sürülür. Pansuman uygulanıyorsa üzeri pansuman ile kapatılır. Pansuman ihtiyacı duyulmayan, dermabrazyon, ben tedavisi, lazer uygulamaları gibi durumlarda ince bir tabaka uygulayıp bırakılabilir.
Güneşin dik olduğu yaz aylarında leke oluşumunu engellemek için gündüz 10.00-14.00 saatleri arasında daha sık sürülmelidir. Yara iyileşmesi döneminde yaranın leke oluşturma potansiyeli yüksektir.
Varis ülseri, yatak yarası gibi sorunlarda sağlık profesyonelinden yardım alınmalıdır.

Kutalin Krem kaçınılması Gereken Durumlar

Özel bir yan etkisine rastlanmamıştır, bütün lokal uygulanan ürünler gibi seyrek olarak alerji gelişebilir. Alerji gelişmesi durumunda doktora danışılmalıdır.

Yorumlar

No customer comments for the moment.

Bir Yorum Yaz

Kutalin Krem

Kutalin Krem

Kutalin Krem, yüzeysel yaralanmalar yanı sıra birinci ve ikinci derece yanıklar ile ben aldırma sonrası güvenle kullanılabilir. Ayrıca, dermabrazyon, kimyasal peeling ve lazer uygulamaları sonrası iyileşmeyi hızlandırarak oluşacak skarı (izi) ve güneşin zararlı ışınlarını engelleyerek iyileşme bölgesinde leke oluşma riskini azaltır.

Bir Yorum Yaz